Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با اشاره به اینکه در سال گذشته با کاهش بارندگی‌ها کاهش قابل توجهی در حجم سدهای مشهد ایجاد شده است، گفت: در حال حاضر متوسط حجم ذخیره چهار سد تامین کننده آب شهر مشهد ۲۹ درصد است که نسبت به سال قبل ۵۸ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

حسین اسماعیلیان در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص وضعیت ذخیره سدهای مشهد و برنامه‌ریزی‌ها برای تامین آب پایدار این شهرستان اظهار کرد: سال آبی ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ جز سال‌های بسیار کم‌بارش طی دهه گذشته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال آبی جاری نیز هر چند که متوسط بارندگی در حوزه شهرستان مشهد کمی افزایش نشان می‌دهد اما میزان بارندگی نسبت به دوره آماری بلندمدت در استان حاکی از کاهش ۲۰ درصدی داشته و همچنین در حوزه شهرستان مشهد نشان از کاهش ۳۶.۵ بارندگی نسبت به دوره بلندمدت دارد. در مجموع وضعیت بارندگی در مشهد نسبت به استان حادتر است.

وی افزود: کل بارندگی‌ها در حوزه شهرستان مشهد ۸۱ میلیمتر است ولی باز هم ۹۹ درصد از کل استان درگیر خشکسالی است. در سال آبی جدید میانگین دما نیز نسبت به سال قبل ۰.۷ و نسبت به دوره بلندمدت ۰.۹ درجه سانتیگراد افزایش داشته است. همچنین این عدد نسبت به متوسط استان عدد بالاتری را نشان می‌دهد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد بیان کرد: آنچه در مشهد بسیار قابل توجه است، حوزه تامین آب شرب است زیرا بخش اعظمی از آب شرب این شهر یعنی بیش از ۵۰ درصد آن‌ از طریق سدها تامین می‌شود. در سال گذشته با کاهش بارندگی‌ها کاهش قابل توجهی نیز در حجم سدهای مشهد ایجاد شده است. امید است در فصل بهار ۱۴۰۱ بارندگی‌های بیشتری صورت گرفته و سفره‌های آب زیرزمینی تغذیه و سدهای مشهد پر شود. با این وجود و با فرض شرایط سال آبی قبل برای تامین آب مشهد اقداماتی در ۲ بخش در نظر گرفته شده است. بخش اول پروژه‌های تامین آب است. در این زمینه چندین پروژه در دست اجرا و بخشی نیز در دست تامین اعتبار است.

طی ۱۱ ماه گذشته به طور میانگین مصرف آب در مشهد هشت درصد افزایش داشته است

اسماعیلیان با اشاره به اقدامات دیگر در حوزه مدیریت مصرف آب در مشهد تصریح کرد: طی ۱۱ ماه گذشته به طور میانگین مصرف آب در مشهد هشت درصد افزایش داشته که این مساله ۲ دلیل عمده دارد. یکی مساله کرونا و بخشی دیگر افزایش متوسط دما نسبت به سال قبل. همچنین افزایش تعداد مشترکان نیز در این ماجرا موثر است. پیش‌بینی می‌شود سال آینده با مدیریت بیماری کرونا پذیرای زائران بیشتری باشیم و بر همین اساس افزایش ۱۰ درصدی  مصرف آب نیز پیش‌بینی  می‌شود.   با توجه به این مساله و ظرفیت منابع آبی کسری آب ۲۶ درصدی در شهر مشهد خواهیم داشت. تامین کسری آب در قالب پروژه‌های تامین و مدیریت مصرف صورت خواهد گرفت.

وی عنوان کرد: موضوع خشکسالی باید برای مردم به خوبی اطلاع‌رسانی شود زیرا این مساله نیازمند مشارکت مردم است. در اواخر اسفند ماه سال جاری پیک مصرفی را پشت سر خواهیم گذاشت. امیدواریم با این شرایط در سال آینده به مرز جیره‌بندی نرسیم و تابستان سال آینده را بدون هیچ تنش آبی طی کنیم.

انتهای یپام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی آبفا بارندگي خشكسالي آب شرب بارندگی ها سدهای مشهد تامین آب سال آبی مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۶۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۲ درصد میانگین بارندگی استان بوشهر تحقق یافت

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر با بیان اینکه میانگین میزان بارندگی استان در سال آبی جاری تاکنون به ۲۰۵ میلیمتر رسیده است، گفت: تاکنون ۸۲ درصد از میانگین بارندگی سالانه استان تحقق یافته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، علی محمدی صبح امروز در جمع خبرنگاران در بوشهر میانگین بلندمدت بارندگی استان بوشهر را 251 میلیمتر اعلام کرد و اظهار داشت: در سال آبی جاری تاکنون میزان بارش باران در استان بوشهر به 205 میلیمتر رسیده است.

وی با بیان اینکه تاکنون 82 درصد از میانگین بارندگی سالانه استان تحقق یافته است به میزان ذخیره‌سازی آب باران در سازه‌های آبی استان بوشهر پرداخت و بیان کرد: مجموع آبگیری سازه‌های آبی استان بوشهر از جمله سد رئیس علی دلواری، باغان، تنگ ارم، خاییز و دیگر آبگیرها و بندها در این سامانه بیش از 25 میلیون مترمکعب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر سد باغان در دشتی را یکی از سازه‌های آبی مهم استان دانست و گفت: سد باغان در سفر دوم ریاست جمهوری به استان بوشهر به مرحله آبگیری رسید و برای نخستین بار با آبگیری بیش از 4 میلیون مترمکعب از روان آبها، حجم ذخیره آب این سد به 7 میلیون مترمکعب رسید.

محمدی ظرفیت ذخیره‌سازی سد باغان دشتی را 32 میلیون مترمکعب دانست و تصریح کرد: سد تنگ ارم دشتستان به عنوان یکی از منابع اصلی تأمین‌کننده آب شرب بخش ارم با آبگیری 100 درصدی در بارش‌های اخیر به حجم ذخیره 4.5 میلیون مترمکعب رسید.

وی با اشاره به فعال شدن یک سامانه بارشی دیگر در استان بوشهر خاطرنشان کرد: امیدواریم سازه‌های آبی دیگر استان بوشهر از جمله سد اخند، خاییز، ارغون و حوضچه‌های تغذیه مصنوعی در سامانه جدید بارشی در هفته جاری آبگیری شوند تا بخشی از کمبود آب سطحی و زیرزمینی استان از این طریق جبران شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر ضرورت مدیریت مصرف آب را یک ضرورت دانست و تأکید کرد: لازم است همه بهره‌برداران آب اعم از کشاورزان، صنایع، خدمات آب بر و دیگر حوزه‌ها استفاده از آب را به‌صورت بهینه در دستور کار خود قرار دهند.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • کاهش ۳۱ درصدی حوادث ریلی مهم/حوادث درجه یک ۶درصد افزایش یافت
  • مدیر گروه خشکسالی و تغییر اقلیم: باید منتظر سیل ها و خشکسالی های بیشتری باشیم
  • بارش‌های بهاری تراز سدها را افزایش می‌دهد
  • اوضاع وخیم ذخایر آبی در ۱۱ استان کشور؛ آب پنج سد تهران کاهش ۵ درصدی دارد
  • تشنگی سد‌های خراسان‌شمالی با وجود افزایش بارندگی‌ها/ بهبود کشاورزی با بارندگی️
  • اوضاع وخیم ذخایر آبی در ۱۱ استان کشور/ آب پنج سد تهران کاهش ۵ درصدی دارد
  • کف و سقف حقوق ۱۴۰۳ بازنشستگان؛ از ۱۰میلیون و ۹۰هزار تومان تا ...| افزایش۱۰۰ و ۵۰ درصدی این ۲ بند از حقوق | توضیح مهم درباره یک نگرانی
  • رشد ۵ درصدی موالید در شهرستان گناباد
  • سهم ناچیز سدهای خراسان شمالی از بارش‌ها/ آب ذخیره کمتر شد
  • ۸۲ درصد میانگین بارندگی استان بوشهر تحقق یافت